Du behöver

  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 2.5 dl Ljummet vatten
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 0.5 st kesella (125 g)
  • 1 dl russin
  • 2.5 dl grahamsmjöl
  • 4.5 dl vetemjöl
  • Pensling:

  • vatten
  • grahamsmjöl

Gör så här

Smula jästen i degbunken och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, sirap, salt, kesella, russin och grahamsmjöl. Arbeta i vetemjölet till en smidig deg, spara mjöl till utbakningen. Täck över och ställ degen att jäsa 45 minuter. Knåda om degen, forma två längder och skär jämnstora bullar som läggs med snittytan uppåt på papprad plåt. Pensla med vatten och dofta på lite mjöl. Jäs till dubbel storlek, 30-40 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader cirka 15 minuter. Låt kallna under bakduk på galler.

Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.


Recept // Fler övrigtrecept