Grahamsbullar med russin

Du behöver 0.5 pkt jäst (25 g) 2.5 dl Ljummet vatten 1 msk ljus sirap 1 tsk salt 0.5 st kesella (125 g) 1 dl...


15 portioner

Du behöver

  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 2.5 dl Ljummet vatten
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 0.5 st kesella (125 g)
  • 1 dl russin
  • 2.5 dl grahamsmjöl
  • 4.5 dl vetemjöl

Pensling:

vatten
grahamsmjöl

Gör så här

Smula jästen i degbunken och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, sirap, salt, kesella, russin och grahamsmjöl. Arbeta i vetemjölet till en smidig deg, spara mjöl till utbakningen. Täck över och ställ degen att jäsa 45 minuter. Knåda om degen, forma två längder och skär jämnstora bullar som läggs med snittytan uppåt på papprad plåt. Pensla med vatten och dofta på lite mjöl. Jäs till dubbel storlek, 30-40 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader cirka 15 minuter. Låt kallna under bakduk på galler.


Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top