Du behöver

  • 1 kg potatis
  • vatten + salt
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar nymalen
  • persilja

Gör så här

1
Välj ut knappt medelstora potatisar. Skala och skär dem i 5 mm tjocka skivor. Lägg dem i kokande saltat vatten. Låt koka upp igen och koka cirka 5 minuter tills potatisskivorna är knappt färdigkokta. Häll av vattnet och spola hastigt av dem med kallt vatten. Låt rinna av väl.
2
Smält matfettet i en kastrull och rör ner mjölet. Häll i mjölken och grädden under omrörning och låt såsen koka 3-5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
3
Rör försiktigt ner potatisen i såsen och låt rätten bli genomvarm. Lägg upp den gräddstuvade potatisen i en het skål och garnera med klippt persilja.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept