Gräddkokta murklor

Du behöver 1 l murklor (stenmurklor måste lufttorkas och förvällas) 2 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 15 % portvin ev. 1 msk salt och vitpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 1 l murklor (stenmurklor måste lufttorkas och förvällas)
  • 2 msk smör
  • 2 dl matlagningsgrädde 15 %
  • portvin ev. 1 msk
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Fräs murklorna i smöret i en traktörpanna. Häll på grädden och koka utan lock tills grädden blir simmig, 5-10 minuter. Smaka av med portvin, salt och vitpeppar.


Kommentar:
Blandad skogssvamp kan tillagas på samma sätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top