Gräddig pasta med svamp och bacon

Du behöver 4 prt tortellini eller annan fylld pasta 150 g champinjoner 1 pkt bacon strimlat 0.33 st purjolök sköljd och tunt skivad 3 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt tortellini eller annan fylld pasta
  • 150 g champinjoner
  • 1 pkt bacon strimlat
  • 0.33 st purjolök sköljd och tunt skivad
  • 3 dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 msk kycklingfond på flaska
  • 70 g ruccola
  • parmesanost till servering

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2
Kvarta svampen och stek i en klick smör i het panna tills den får lite färg. Ta upp ur pannan. Stek bacon i samma panna och tillsätt purjo­löken. Fräs ytterligare ett par minuter, häll tillbaka svampen och tillsätt grädde och fond. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

3
Skär rucolan grovt och vänd ner den och den färdigkokta pastan i såsen. Servera med hyvlad parmesanost.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 559, Fett 29 g, Kolhydrater 49 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top