Göspaket i ugnen

Du behöver 1 dl olivolja 900 g gös skinn- och benfri salt och svartpeppar 3 st pressade vitlöksklyftor 4 st tomater 4.5 st vårlök eller...


6 portioner

Du behöver

  • 1 dl olivolja
  • 900 g gös skinn- och benfri
  • salt och svartpeppar
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • 4 st tomater
  • 4.5 st vårlök eller annan färsk lök
  • 2 kruka basilika
  • timjan några kvistar färsk
  • 1 st citron
  • 1 dl pinjenötter

Gör så här

1
Pensla foliearken med lite olivolja.

2
Skär fisken i mindre bitar och fördela den på arken. Salta och peppra fisken och lägg på lite pressad vitlök. Skiva tomaterna och strimla vårlöken. Lägg grönsakerna, några basilikablad och en timjankvist på fisken, krydda med salt och peppar igen. Avsluta med att pressa över citron och ringla över lite olivolja. Vik ihop folien till paket.

3
Tillaga göspaketen i ugnen, 225 grader i cirka 15-20 minuter eller direkt på utegrillen. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en het stekpanna med ytterst lite olivolja, salta.

4
Servera fiskpaketen med kokt färskpotatis och de rostade pinjenötterna.


Kommentar:
Ingår i meny Midsommarmat nr 24-25/2003

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top