Gorgonzolapaj till tjälknöl

Du behöver 3 dl vetemjöl 1 krm salt 100 g smör eller margarin 1 dl kesella Fyllning 150 g lagrad ost t ex präst 100...


12 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl kesella

Fyllning

150 g lagrad ost t ex präst
100 g gorgonzola
3 st ägg
1 dl mellangrädde eller vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk paprikapulver
salt

Gör så här

1
Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa. Det går snabbt och lätt i en matberedare.

2
Tillsätt kesella och arbeta ihop till en slät deg.

3
Låt den vila en stund. Kläm ut degen i små aluminiumformar av engångstyp.

4
Riv hårdosten och skär gorgonzolan i bitar. Lägg en bit gorgonzola i varje degform och strö över riven ost.

5
Vispa samman ägg, grädde, mjölk, paprika och lite salt. Häll blandningen i formarna. Fyll bara upp till 3/4, annars pöser fyllningen över.

6
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 25-30 minuter. Bjud pajerna varma eller ljumma.


Kommentar:
Glutenfritt: Gorgonzolapajerna kan lätt göras glutenfria med samma mängd fin glutenfri mjölblandning med mjölk, till exempel från Semper.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top