Gömd kassler i tomatris

Du behöver 400 g kassler renskuren 1 st gul lök eller en halv purjolök 4 prt ris parboiled 2 st hönsbuljongtärningar 0.5 dl hackad persilja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kassler renskuren
  • 1 st gul lök eller en halv purjolök
  • 4 prt ris parboiled
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 8 dl tomatjuice

Gör så här

1
Skär kasslern till 8 skivor, lägg dem lite omlott i traktörpannans botten. Tärna eller finskiva lök alternativt purjo, strö på köttet. Fördela riset ovanpå. Smula över buljongen och häll försiktigt på tomatjuicen.

2
Koka upp under lock och låt sjuda på svag värme tills riset är färdigt. Garnera med hackad persilja. Servera med sallad.

3
Tips! Annan vid kastrull med lock fungerar också, förstås.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 539, fett 17 g, kolhydrater 56 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top