Godaste vegomaten: Snabblagad favoritwok med sesamägg

Snabblagat, gott, enkelt och fullproppat med vitaminer! Det kan nästan inte bli bättre. Ägget går att byta ut mot stekt tofu för den som vill ha en helt vegetarisk rätt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 stycken

Du behöver

  • 8 champinjoner
  • 1 broccoli
  • 2 morötter, skalade
  • 6 salladslökar
  • 4 klyftor vitlök, riven
  • 6 cm ingefära, skalad, riven
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 msk japansk soja
  • (jordnöts)olja till stekning
  • 4 ägg
  • sesamfrön, gärna vita och svarta
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

1
Klyfta champinjonerna, skär broccolin i små buketter och morötterna i stavar. Dela salladslökarna och skiva det vita för sig och det gröna för sig.

2
Rör ihop en sås av vitlök, ingefära, sambal oelek, sesamolja och soja i en skål.

3
Hetta upp en panna eller wok med lite olja, woka först champinjoner, tillsätt sedan broccoli, sedan morot och sist det vita på salladslöken, häll över såsen och rör om när allt är färdigstekt, men fortfarande spänstigt. Ta av från plattan.

4
Hetta upp olja i en annan panna och stek äggen på en sida tills vitan stannat, men gulan är rinnig, strö över sesamfrön.

5
Servera med äggen på woken och strö över det gröna på salladslöken och färsk koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top