Goda grytan med fläskkött, kassler och svamp

Du behöver 2 dl vatten 1 msk soja 0.5 st köttbuljongtärning 200 g fläskkött tärnat 1/2-1 st gul lök hackad 50 g kassler tärnat 1/2-1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 0.5 st köttbuljongtärning
  • 200 g fläskkött tärnat
  • 1/2-1 st gul lök hackad
  • 50 g kassler tärnat
  • 1/2-1 st burkar kantareller eller champinjoner
  • 0.5 dl majskorn
  • 3 tsk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde (15 %)

Tillbehör:

kokt potatis
morötter kokta
minimajs
saltgurka
bröd

Gör så här

1
Koka vatten, soja, buljongtärning, kött och lök i 7-8 minuter.

2
Tjoppa i (tillsätt) kassler, kantareller och majs.

3
Rör ut mjölet i grädden och blanda med övriga ingredienser.

4
Låt koka upp, smaka av och bjud med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top