Goda gratängen med rotfrukter, grädde & kassler

Underbar mat som sköter sig själv i ugnen. Budgetsmart vardagsmat som duger till fest!

Tillagningstid: 30 minuter | Extra tid: 40 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st morot
  • 100 g palsternacka
  • 200 g potatis
  • 1 st liten gul lök
  • 200 g kassler
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl riven smakrik ost
  • 0.5 tsk timjan
  • salt

Rödkålsslaw

100 g rödkål
äpple
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk majonnäs

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och riv morot, palsternacka och potatis grovt.

2

Skala och hacka löken och strimla kasslern.

3

Rör ihop grädde, mjölk, senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar i en skål. Vänd ner rotfrukter, lök och kassler.

4

Fördela i en smord form eller i två portionsformar. Strö över resten av osten. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter.

5

Rödkålsslaw Strimla rödkålen fint. Skala och strimla äpplet fint. Blanda rödkål, äpple, senap, vinäger och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

6

Servera rödkålsslaw till gratängen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top