Glutenfritt, snabbt & gott – saffransmuffins med kokos & apelsin

Urgoda saffransdoftande muffins bakar du lätt och snabbt. De är dessutom glutenfria!

Tillagningstid: 20 minuter | Extra tid: 10 minuter
12 stycken

Du behöver

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 0,5 st påse saffran + 1 tsk strösocker
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk finrivet apelsinskal

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker poröst i en bunke med elvisp. Rör ner ett ägg i taget.

2

Stöt saffranet med socker i en mortel. Blanda saffran, mandelmjöl, kokosflingor, bakpulver och apelsinskal i en skål. Tillsätt blandningen till smör- och äggblandningen.

3

Fördela smeten i 12 muffins­formar, ställ dem i en muffins­plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna i muffinsplåten.


Kommentar:
Har du ingen muffinsplåt? Grädda muffinsen i dubbla pappersformar på en vanlig ugnsplåt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top