Du behöver
- 100 g smör rumsvarmt
- 1.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 0,5 st påse saffran + 1 tsk strösocker
- 2 dl mandelmjöl
- 1.5 dl kokosflingor
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk finrivet apelsinskal
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker poröst i en bunke med elvisp. Rör ner ett ägg i taget.
Stöt saffranet med socker i en mortel. Blanda saffran, mandelmjöl, kokosflingor, bakpulver och apelsinskal i en skål. Tillsätt blandningen till smör- och äggblandningen.
Fördela smeten i 12 muffinsformar, ställ dem i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna i muffinsplåten.
Har du ingen muffinsplåt? Grädda muffinsen i dubbla pappersformar på en vanlig ugnsplåt.