Glutenfria baguetter

Du behöver 50 g jäst 1 l vatten (37 grader varmt) 1 msk salt 2 msk fiberhusk 1.5 l glutenfri mjölmix Gör så här 1...


4 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 1 l vatten (37 grader varmt)
  • 1 msk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 1.5 l glutenfri mjölmix

Gör så här

1
Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt saltet. Blanda sedan i husk. Rör tills det löst sig i degvätskan. Låt svälla i cirka 5 minuter.

2
Arbeta ner mjölet, lite i taget tills det börjar likna en deg. Glutenfri deg blir aldrig lika kompakt som vanlig mjöldeg. Du har därför inte gjort fel om degen känns kladdig och lös. Den här degen ska nätt och jämnt lossa från kanterna i degbunken.

3
Arbeta till sist degen kraftigt i cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Täck degen med bakduk och låt jäsa i cirka 1 timme.

4
Häll den sedan på bakbordet. Knåda inte degen utan forma den försiktigt till en rektangel. Skär fyra plåt-långa degremsor och vrid dem i rikligt med mjöl. Placera dem försiktigt på mjölad plåt eller på bakplåtspapper. Grädda i 200 graders ugnsvärme i cirka 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top