Glutenfri mjuk pepparkaka

Du behöver 3 st ägg 180 g farinsocker 75 g smör 55 g maizena 50 g majsmjöl 40 g mandelmjöl 1.5 tsk bakpulver 1 tsk...


1 portion

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 180 g farinsocker
  • 75 g smör
  • 55 g maizena
  • 50 g majsmjöl
  • 40 g mandelmjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g mjölk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 krm nejlika
  • smör till formen

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader.

2
Vispa ägg och farinsocker pösigt med elvisp, det tar ca 5 minuter.

3
Smält smöret.

4
Vispa ner samtliga ingredienser i ägg- och sockerblandningen, inklusive smöret.

5
Häll smeten i en smord sockerkaksform och grädda i ca 40 minuter.

6
Låt kakan svalna.


Kommentar:
Receptet kommer ifrån Jessica Frejs och Maria Blohms bok “Nytt fikabröd”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top