Du behöver
- 3 st ägg
- 180 g farinsocker
- 75 g smör
- 55 g maizena
- 50 g majsmjöl
- 40 g mandelmjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk fiberhusk
- 1 msk vaniljsocker
- 50 g mjölk
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk kardemumma
- 1 krm nejlika
- smör till formen
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader.
2
Vispa ägg och farinsocker pösigt med elvisp, det tar ca 5 minuter.
3
Smält smöret.
4
Vispa ner samtliga ingredienser i ägg- och sockerblandningen, inklusive smöret.
5
Häll smeten i en smord sockerkaksform och grädda i ca 40 minuter.
6
Låt kakan svalna.
Receptet kommer ifrån Jessica Frejs och Maria Blohms bok “Nytt fikabröd”.