Glutenfri – Italiensk mandel- och apelsinkaka

Den kalasgoda och glutenfria kakan passar både som dessert och till kaffet.


10 bitar

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 100 g smör
  • 250 g ricottaost
  • 4 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 1 dl pressad apelsinsaft

Garnering och servering

2 msk flytande honung
apelsinskivor
Vispad grädde

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Smält smöret i en kastrull och rör i ricottan.

2

Blanda mandelmjöl, majsstärkelse och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med smörblandningen. Rör i apelsinskal och saft.

3

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 200° i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt svalna.

4

Garnering Ringla över honung och toppa med apelsinskivor. Bjud med en klick grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top