Glutenfri äppel- och lingonpaj

Prova hasselnötsmjöl i pajdegen ? glutenfritt och så gott! Äpple och lingon ger en fin smakkombination.

Tillagningstid: 120 minuter
12 portioner

Du behöver

Pajdeg

200 g rumsvarmt smör
300 g hasselnötsmjöl
1 dl strösocker
1 dl maizena

Fyllning

3 st äpplen helst svenska
2 dl lingon färska eller frysta
1.5 dl strösocker
1.5 msk maizena

Servering

vaniljsås eller vispgrädde eller glass

Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, hasselnötsmjöl, socker och maizena till en deg i en bunke. Ställ degen kallt i en timme.

2

Tryck ut degen i en stor smord pajform som mäter 30 cm (gärna med en högre kant) eller i två lite mindre formar. Ställ formarna kallt i ytterligare 15 minuter.

3

Fyllning: Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor (skalet kan vara kvar). Blanda äpple och lingon i formen/formarna. Blanda socker och maizena och strö det ovanpå.

4

Grädda lite under mitten av ugnen i 30 minuter. Om paj­en får för mycket färg kan du täcka med aluminiumfolie.

5

Servering: Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top