RECEPT FRÅN IK

Glasstårta med vit choklad och jordgubbar

Kalasgod glasstårta på härlig nötbotten.

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 45 minuter
10 bitar

Du behöver

    Botten

  • 85 g smör
  • 50 g valnötter
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 msk florsocker
  • Glass

  • 200 g vit choklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 250 g jordgubbar
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Garnering

  • 50 g mörk choklad
  • jordgubbar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Botten Smält smöret. Hacka valnötterna och blanda ner i smöret tillsammans med mjöl och florsocker.

3

Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och tryck ut degen i formen.

4

Grädda i 15 minuter. Låt kallna.

5

Glass Smält den vita chokladen över vattenbad. Rör ofta. Vispa grädden.

6

Rör ner äggen i den smälta chokladen och vänd ner hälften av grädden. Häll den vita smeten i formen.

7

Skölj och rensa jordgubbarna. Mixa dem med florsocker och citronsaft och blanda i resten av grädden.

8

Häll försiktigt smeten i formen. Frys i minst 4 timmar.

9

Garnering Smält chokladen över vattenbad och doppa jordgubbarna i den. Låt stelna. Toppa glasstårtan med jordgubbarna.


Recept