Du behöver
- 2 st peppar (300 g)
- 1 dl grädde (matlagningsgrädde går bra)
- 1 st burk lemon curd
- 4 st ägg
- 2.5 dl florsocker
- 6 dl vispgrädde
- citronskivor till dekoration
Gör så här
1
Mortla de turkiska pepparkaramellerna fint. Lös dem i 1 deciliter grädde som värms. Låt svalna.
2
Smält lemon curden i en kastrull på svag värme. Låt svalna något.
3
Dela äggulor och vitor. Vispa gulorna med florsocker till en jämn smet. Vispa vitorna med rena vispar till ett vitt hårt skum. Vispa grädden i en tredje skål. Blanda äggulorna med hälften av äggviteskummet, vänd ner grädden och till sist resten av äggvitan. Välj en stor fryssäker form, eller 6 portionsformar.
4
Varva glassmeten med lemon curd och lakritssås i frysformen. Frys in i minst tre timmar. Ta ut glassen 10 minuter före servering och stjälp upp på serveringsfat. Dekorera eventuellt med citronskivor.
Läsarrecept av Anna Norsten. Tid 30 minuter + tid för frysning