Glasnudlar med rostbiff

Du behöver 200 g glasnudlar 1 st gurka 4.5 st rädisor 1 st rödlök 1 st vattenmelon klyfta 200 g rostbiff skivad 100 g cashewnötter...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g glasnudlar
  • 1 st gurka
  • 4.5 st rädisor
  • 1 st rödlök
  • 1 st vattenmelon klyfta
  • 200 g rostbiff skivad
  • 100 g cashewnötter
  • 1 msk ingefära finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 st röd chili finhackad
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk råsocker
  • 1 st lime skal och saft
  • 0.5 st koriander kruka färsk

Gör så här

1
Tillred glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.

2
Skala gurkan och skiva tunt. Skiva rädisorna tunt. Skala och dela löken i två delar och skär i tunna klyftor. Skär loss melonen från skalet och skär i mindre bitar.

3
Blanda nudlarna med grönsaker, melon och rostbiff i en skål eller på ett fat.

4
Rosta nötterna i en torr panna i några minuter till fin färg. Blanda ingefära, vitlök, chili, soja, socker, limeskal och saft i en skål. Hacka koriandern grovt. Häll hälften av dressingen över

5
salladen och blanda. Strö över nötter och koriander och servera resten av dressingen vid sidan av.


Kommentar:
Salladen med glasnudlar, rostbiff och melon är en praktisk picknickrätt att njuta i det fria, eftersom den serveras kall.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top