Glasnudelsallad med jordnötter

Du behöver 100 g glasnudlar 2 dl sojabönor frysta 1 st gurka 1 st morot skalad Citrusdressing: 1 st ingefära riven 0.5 dl apelsinsaft färskpressad...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g glasnudlar
  • 2 dl sojabönor frysta
  • 1 st gurka
  • 1 st morot skalad

Citrusdressing:

1 st ingefära riven
0.5 dl apelsinsaft färskpressad
1 msk limesaft färskpressad
1 msk olivolja
1 tsk sesamolja
1 st salladslök
0.5 dl jordnötter rostade
1 st kruka koriander

Gör så här

1
Bryt nudlarna i något mindre bitar och tillaga dem och sojabönorna enligt anvisningarna på förpackningarna. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.

2
Hyvla eller strimla gurkan och moroten på längden. Lägg allt i en skål.

3
Citrusdressing: Rör ihop ingefära, apelsinsaft, limesaft, olivolja och sesamolja till en dressing och blanda den med nudlarna.

4
Lägg upp på ett fint fat. Skiva salladslöken och grovhacka jordnötterna och toppa salladen med det. Strö över plockad koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top