Glaserade morötter

Du behöver 500 g morötter gärna små späda 2 msk smör 2 msk strösocker saft pressad av 1 citron Ostfyllning: 400 g färskost (Ricotta, Philadelphia)...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g morötter gärna små späda
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • saft pressad av 1 citron

Ostfyllning:

400 g färskost (Ricotta, Philadelphia)
3 st ägg
2 msk timjan repad färsk
korianderblad eller 1 msk färska
1 krm svartpeppar mald
1 krm salt

Gör så här

1
Skala morötterna och dela dem på längden. Låt det gröna blastfästet sitta kvar om de är späda.

2
Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt citronsaften och lägg ner morötterna. Låt dem sjuda så att de blir glaserade, men inte helt mjuka.

3
Rör ut osten med ägg, kryddor och salt. Bred ut smeten i en ugnssäker form och placera morötterna vackert i osten. Grädda i 200 grader tills ostmassan stelnat, cirka 15 minuter. Garnera med färska timjankvistar eller korianderblad.


Kommentar:
I år firas 700-årsminnet av den heliga Birgittas födelse, en berest kvinna som, liksom vi i dag, tog intryck av Italiens mat. Vi lät Birgittaåret inspirera till ett modernt sätt att laga mat som kan ha tilltalat en medeltidsflicka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top