Ginokaka med vaniljglass

Du behöver 400 g mandelmassa 4 st bittermandel 4 st ägg 2 dl crème fraîche 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 l jordgubbar 0.5...


10 portioner

Du behöver

  • 400 g mandelmassa
  • 4 st bittermandel
  • 4 st ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 l jordgubbar
  • 0.5 l hallon
  • 3 st kiwi
  • 100 g blockchoklad vit
  • 2 l vaniljglass

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassa och bittermandel fint. Rör i ägg och crème fraiche. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar kant, cirka 28 cm i diameter. Grädda i 30 minuter mitt i ugnen. Låt svalna. Garnera med bär och skivad kiwi. Riv chokladen grovt och strö den över bären. Sätt ugnen på grill och 250 grader. Gratinera kakan hastigt tills chokladen smält. OBS! det går fort! Servera med vaniljglass.


Kommentar:
Fler recept från vår strömmingsfest finns under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top