RECEPT FRÅN

Gino med hallon
Av Lena Söderström. Foto: Ulrika Pousette
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Du behöver
- bananer
- kiwi
- 250 g jordgubbar
- 100 g färska hallon
- 125 g vit choklad
- 0,5 l vaniljglass
- mynta
Till servering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader endast grill. Grovhacka chokladen och mixa den till grova smulor i en matberedare monterad med kniv.
2
Skala och skiva bananerna och kiwin. Rensa och dela jordgubbarna.
3
Blanda bananer, kiwi, jordgubbar och hallon i en ugnssäker form. Strö över chokladen.
4
Sätt formen under grillelementet i övre delen av ugnen tills chokladen blir brun, 3–5 minuter, passa noga så att den inte bränns vid. Servera med vaniljglass och mynta.
Kommentar:
En klassisk gino består av banan, kiwi och jordgubb, men vi uppgraderar med lite färska hallon, bara för att det är så gott!
En klassisk gino består av banan, kiwi och jordgubb, men vi uppgraderar med lite färska hallon, bara för att det är så gott!