RECEPT FRÅN IK

Gin sour med ingefära

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 10 minuter
2 glas

Du behöver

    Sockerlag

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk finriven ingefära
  • Drink

  • 80-100 ml gin t ex Bombay Sapphire
  • 60 ml silad färskpressad citronsaft
  • 40 ml sockerlag
  • äggvitor
  • is
  • räkchips till servering

Gör så här

1

Koka upp socker och vatten i en liten kastrull och rör tills det precis löser sig. Ta av från värmen, rör i ingefäran och låt svalna. Sila bort ingefäran.

2

Mät upp gin, citronsaft och sockerlag i en shaker. Tillsätt äggvita. Skaka kraftigt. Tillsätt is och skaka igen tills shakern är iskall och immig. Häll upp i två coupeglas och servera genast.

3

Tips: Se till att alla ingredienser är väl kylda. Sila citronsaften för snyggare resultat. Räkchips hittar du asiatiska livsmedelsbutiker och friterar lätt själv.


Kommentar:
Bjud på en nyskakad drink med ingefära. Friterade räkchips är gott till.

Recept