Gin- och tonicsorbet

Du behöver 2 dl socker 2 dl vatten 2 tvättade limefrukter 1 dl gin 4 dl tonic lime enbär Gör så här Koka ihop en...


8 portioner

Du behöver

  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 tvättade limefrukter
  • 1 dl gin
  • 4 dl tonic
  • lime
  • enbär

Gör så här

Koka ihop en lag av socker och vatten. Riv skalet av limefrukterna och pressa ur saften och tillsätt både skal och saft till lagen. Låt koka i 5 minuter och kyl sedan lagen väl. Blanda i gin och tonic och häll blandningen i en skål som tål frystemperatur. Ställ skålen i frysen minst 2 timmar och rör om då och då. Skeda upp i väl avkylda, höga glas och garnera med lime och enbär.


Kommentar:
Ett recept från Gastronomiska Sällskapet Marmiterna i Malmö. Kan avnjutas som en del i en meny tillsammans med vaktelägg med svart kaviar, parmesanpanerad gös, ankleverfyllda kycklingbröst och hjortronfromage med hjortronsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top