GI – Örtbakad kycklingfilé med zucchinisallad

Du behöver 800 g kycklingfiléer 1 kruka färsk basilika 0.5 kruka persilja 50 g Parmesan färsk 25 g valnötter 1 st vitlöksklyfta 2 dl crème...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g kycklingfiléer
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0.5 kruka persilja
  • 50 g Parmesan färsk
  • 25 g valnötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och malen vitpeppar

Zucchinisallad:

4 st zucchini
1 tsk salt
0.5 dl olivolja
1 st bladpersilja knippa färsk
1 st citron rivet skal och saften av en
havssalt och nymalen svartpeppar
50 g Parmesan grovt riven färsk

Till garnering:

valnötter
basilikablad

Gör så här

1
Skölj av zucchinierna och hyvla långa strimlor med hjälp av en rotfruktsskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå och vätska sig medan du gör i ordning resten av ingredienserna.

2

3
Värm ugnen till 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form. Lägg basilika, persilja, parmesan och valnötskärnor i en matberedare och kör till en smulig massa. Pressa ner vitlök Lägg crème fraiche i en skål, rör ner örtblandningen och krydda med salt och peppar. Bre blandningen på kycklingfiléerna. Stek i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

4

5
Lägg över zucchinin i en skål. Häll på en god pepprig olivolja, rivet citronskal och saften av en citron och blanda. Tillsätt hackad bladpersilja och riven parmesan. Strö på flingsalt och malen svartpeppar. Servera kycklingfiléerna med den kalla salladen och garnera med basilikablad och lite valnötter.


Kommentar:
Du behöver också: en rotfruktsskalare

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top