GI – Biff Rydberg med zucchinitärningar

Du behöver 400 g utskuren biff 1 gul lök 1 zucchini olja och smör till stekning salt och malen vitpeppar Till servering: 2 äggulor Gör...


2 portioner

Du behöver

  • 400 g utskuren biff
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • olja och smör till stekning
  • salt och malen vitpeppar
  • Till servering:
  • 2 äggulor

Gör så här

1
Skala och hacka löken fint. Skär biffen i jämnstora tärningar. Skölj och skala zucchinin. Tärna i 1*1cm stora tärningar.

2

3
Stek löken i smör så att den blir vackert brun. Värm olja i två stekpannor. Stek köttet i den ena stekpannan så att det får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Stek zucchinitärningarna i den andra pannan så att de får en fin gyllene färg, men utan att de blir för mjuka.

4

5
Lägg upp köttet på ena sidan av två varma tallrikar. Placera löken i mitten och zucchinitärningarna på andra sidan. Lägg äggulan på köttet. Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top