Du behöver

  • 150 g skinka rökt
  • 1 st ägg pocherat
  • 2 msk hollandaisesås
  • 1 msk gräslök finskuren
  • Porcherat ägg

  • 1.5 st ägg
  • 1 l vatten
  • 1 tsk ättiksprit 12%

Gör så här

1
Lägg upp skinkan på en tallrik. Pochera äggen, låt dem torka och lägg ovanpå skinkan. Toppa med hollandaisesås och garnera med hackad gräslök.
2
3
Porcherat ägg:
4
Koka upp vatten och ättiksprit och sänk sedan värmen så att vattnet sjuder.
5
Knäck äggen var för sig i två koppar och låt äggen sakta glida ner i det sjudande vattnet. Låt koka i 3–4 minuter till dess att äggulorna täcks av äggvita. Ta varsamt upp äggen med en hålslev.

Kommentar:
Se recept för Hollandaisesåsen nedan.

Passar till:

Recept // Fler ägg & mejerirecept