GI – Ägg benedict

Du behöver 150 g skinka rökt 1 st ägg pocherat 2 msk hollandaisesås 1 msk gräslök finskuren Porcherat ägg 1.5 st ägg 1 l vatten...


1 portion

Du behöver

  • 150 g skinka rökt
  • 1 st ägg pocherat
  • 2 msk hollandaisesås
  • 1 msk gräslök finskuren

Porcherat ägg

1.5 st ägg
1 l vatten
1 tsk ättiksprit 12%

Gör så här

1
Lägg upp skinkan på en tallrik. Pochera äggen, låt dem torka och lägg ovanpå skinkan. Toppa med hollandaisesås och garnera med hackad gräslök.

2

3
Porcherat ägg:

4
Koka upp vatten och ättiksprit och sänk sedan värmen så att vattnet sjuder.

5
Knäck äggen var för sig i två koppar och låt äggen sakta glida ner i det sjudande vattnet. Låt koka i 3–4 minuter till dess att äggulorna täcks av äggvita. Ta varsamt upp äggen med en hålslev.


Kommentar:
Se recept för Hollandaisesåsen nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top