RECEPT FRÅN IK

Getostlasagne med mangold och citron

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

    Ost- och citronsås

  • 25 g smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 st citron finrivet skal från det yttersta gula
  • 0.5 tsk muskot nymalen
  • 1 tsk salt och nymalen vitpeppar
  • Fyllning

  • 1 st zucchini liten
  • 250 g mangoldsallad eller bladspenat
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 st citron rivet skal av
  • salt och vitpeppar
  • Lasagne

  • 12 st lasagneplattor
  • smör till formen
  • 200 g getost typ chèvre
  • parmesanost färskriven

Gör så här

1
Sås Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret till såsen i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Häll i grädde och låt såsen koka ihop sakta under omrörning tills den tjocknar. Rör ner ost, citronskal och muskot. Smaka av med salt och peppar.
2
Fyllning Strimla zucchinin. Skölj och finstrimla mangolden, spara lite till garnering. Skala och finhacka lök och vitlök.
3
Fräs lök och vitlök i olja i en rymlig panna utan att den får färg. Höj värmen och lägg i mangold och zucchini, fräs tills mangolden mjuknat. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar.
4
Lasagne Smörj en gratängform. Varva ostsås, mangoldfräs, lasagneplattor och getost i bitar. Börja och avsluta med ostsås.
5
Grädda lasagnen mitt i ugnen i 15 minuter. Strö över parmesan och grädda i ytterligare 15–20 minuter, tills den fått fin färg. Garnera med mangold och citronskal.

Kommentar:
Lasagnen går bra att förbereda en dag i förväg, för att sedan gräddas.

Recept // Fler grönsakerrecept