RECEPT FRÅN

Getostlasagne med mangold och citron
Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner
Du behöver
- 25 g smör
- 0.5 dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde eller mellangrädde
- 2 dl riven ost
- 1 st citron finrivet skal från det yttersta gula
- 0.5 tsk muskot nymalen
- 1 tsk salt och nymalen vitpeppar
- 1 st zucchini liten
- 250 g mangoldsallad eller bladspenat
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja till stekning
- 1 st citron rivet skal av
- salt och vitpeppar
- 12 st lasagneplattor
- smör till formen
- 200 g getost typ chèvre
- parmesanost färskriven
Ost- och citronsås
Fyllning
Lasagne
Gör så här
1
Sås Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret till såsen i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Häll i grädde och låt såsen koka ihop sakta under omrörning tills den tjocknar. Rör ner ost, citronskal och muskot. Smaka av med salt och peppar.
2
Fyllning Strimla zucchinin. Skölj och finstrimla mangolden, spara lite till garnering. Skala och finhacka lök och vitlök.
3
Fräs lök och vitlök i olja i en rymlig panna utan att den får färg. Höj värmen och lägg i mangold och zucchini, fräs tills mangolden mjuknat. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar.
4
Lasagne Smörj en gratängform. Varva ostsås, mangoldfräs, lasagneplattor och getost i bitar. Börja och avsluta med ostsås.
5
Grädda lasagnen mitt i ugnen i 15 minuter. Strö över parmesan och grädda i ytterligare 15–20 minuter, tills den fått fin färg. Garnera med mangold och citronskal.
Kommentar:
Lasagnen går bra att förbereda en dag i förväg, för att sedan gräddas.
Lasagnen går bra att förbereda en dag i förväg, för att sedan gräddas.