Getostbollar med kavringsmulor

Du behöver 3.5 skiva kavring gärna dygnsgamla 2 msk smör Bollar 150 g getost 0.5 st citron det yttersta gula skalet, finrivet 1 krm vitpeppar...

Tillagningstid: 15 minuter
15 portioner

Du behöver

  • 3.5 skiva kavring gärna dygnsgamla
  • 2 msk smör

Bollar

150 g getost
0.5 st citron det yttersta gula skalet, finrivet
1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Börja med strösslet. Riv brödet fint på rivjärn, det bör bli cirka 1 deciliter. Bryn det i smöret i en panna tills det börjar mörkna. Häll ut på bakplåtspapper och låt kallna.

2
Skär bort eventuella kanter från osten. Mixa med citronskal till en slät massa. Krydda med vitpeppar. Ställ kallt att stelna lite.

3
Rulla smeten till bollar, det går lättast med teskedar. Hit går det bra att förbereda.

4
Rulla bollarna i strösslet en stund före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top