Du behöver
- 4 st bakpotatis
- getost (chèvre)
- 1 dl lätt crème fraiche
Gör så här
1
1. Tvätta, torka och slå in potatisarna i aluminiumfolie. Stick med en gaffel genom både folie och skal, så att de inte spricker i ugnen.
2
2. Placera potatisarna på ett galler i ugnen och baka dem i 225 graders ugnsvärme 45-60 min. (Utan folie kan potatisarna bakas 12-15 minuter på full effekt i mikrovågsugn.)
3
3. Skär bort det yttersta mögelskiktet på osten. Mosa osten med en gaffel tillsammans med crème fraîche, tills en smidig kräm bildas.
4
4. Dela de bakade potatisarna. Gröp ur det mesta ur varje halva och blanda potatismoset med ostblandningen.
5
5. Fördela potatis- och ostblandningen i skalhalvorna. (Så här långt kan potatisarna förberedas.)
6
6. Gratinera potatisarna i 250 graders ugnsvärme, 8-10 minuter, tills ytan fått fin färg och potatisarna är genomvarma.