Getostbakad potatis

Du behöver 4 st bakpotatis getost (chèvre) 1 dl lätt crème fraiche Gör så här 1 1. Tvätta, torka och slå in potatisarna i aluminiumfolie....


4 portioner

Du behöver

  • 4 st bakpotatis
  • getost (chèvre)
  • 1 dl lätt crème fraiche

Gör så här

1
1. Tvätta, torka och slå in potatisarna i aluminiumfolie. Stick med en gaffel genom både folie och skal, så att de inte spricker i ugnen.

2
2. Placera potatisarna på ett galler i ugnen och baka dem i 225 graders ugnsvärme 45-60 min. (Utan folie kan potatisarna bakas 12-15 minuter på full effekt i mikrovågsugn.)

3
3. Skär bort det yttersta mögelskiktet på osten. Mosa osten med en gaffel tillsammans med crème fraîche, tills en smidig kräm bildas.

4
4. Dela de bakade potatisarna. Gröp ur det mesta ur varje halva och blanda potatismoset med ostblandningen.

5
5. Fördela potatis- och ostblandningen i skalhalvorna. (Så här långt kan potatisarna förberedas.)

6
6. Gratinera potatisarna i 250 graders ugnsvärme, 8-10 minuter, tills ytan fått fin färg och potatisarna är genomvarma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top