Gazpacho med topping

Du behöver 1 st liten gurka 2 st röda paprikor 2 st små färska lökar 4 st stora mogna tomater 1 msk vegetariskt buljongpulver 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st liten gurka
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st små färska lökar
  • 4 st stora mogna tomater
  • 1 msk vegetariskt buljongpulver
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 2.5 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk äppelcidervinäger

Gör så här

1

Hacka gurkan. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka löken. 

2

Lägg 2/3 av det hackade i matberedare monterad med kniv, spara resten till garnering.

3

Skär tomaterna i bitar och lägg dem i matberedaren. Strö över buljongpulver och mixa tills allt är finfördelat. Mixa i de krossade tomaterna och oljan. Häll över soppan i en skål, späd den eventuellt med lite vatten om den känns för tjock. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Låt stå kallt minst 30 minuter. 

4

Fördela i koppar eller glas, garnera med grönsakshacket. 


Kommentar:
Att starta middagen med en kall svalkande gazpacho passar särskilt bra en varm sommarkväll.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top