Garam Masala

Du behöver 1 st kanelstång 2 st lagerblad 3 msk spiskummin 1.5 msk korianderfrö 1.5 msk kardemummafrö 1.5 msk svartpepparkorn 1 msk kryddnejlikor hela 15...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st kanelstång
  • 2 st lagerblad
  • 3 msk spiskummin
  • 1.5 msk korianderfrö
  • 1.5 msk kardemummafrö
  • 1.5 msk svartpepparkorn
  • 1 msk kryddnejlikor hela
  • 15 g muskotblomma (3 påsar)

Gör så här

1
Bryt kanelstängerna i bitar och smula sönder lagerbladen.

2
Värm en stekpanna på medelvärme och rosta samtliga kryddor, förutom muskotblomman, tills de blivit bruna. De får inte brännas. Låt svalna.

3
Stöt eller mal kryddorna, även muskotblomman.

4
Hållbar tre till fyra månader.


Kommentar:
Detta är en het kryddblandning från norra Indien, som förekommer i en mängd varianter. Den kan innehålla upp till fyrtio olika kryddor. Kryddan ger god smak åt lökbaserade såser, men även till kött- och grönsaksrätter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top