Du behöver
- 4 benfria griskotletter
- 100 g fetaost
- 1 tsk svartpeppar
- 1/2 msk smör + 1/2 msk olja
- 1 1/2 dl tunnskivad purjolök
- 1/2 msk olivolja
- 1 burk (400 g)
- tomatpolpa eller krossade tomater
- 1/2 dl vispgrädde
- salt, strösocker och vitpeppar
Gör så här
1
1. Banka ut kotletterna tunna mellan två lager plastfolie. Dela fetaosten i fyra längder och lägg en del på varje köttskiva. Strö på peppar och rulla ihop. Fäst med snöre eller tandstickor. Bryn rulladerna runt om i smör och olja i en stekpanna. Ta upp dem.
2
2. Fräs purjon blank i olja i en liten traktörpanna. Häll i tomat och koka upp. Rör ner grädde och smaka av med salt, socker och peppar.
3
3. Lägg rulladerna i såsen och sjud dem färdiga under lock
4
8–10 minuter. Servera med såsen, kokta eller stekta potatisar och blomkålsbuketter.