Fyllda rullader med gräddig sås

Du behöver 4 benfria griskotletter 100 g fetaost 1 tsk svartpeppar 1/2 msk smör + 1/2 msk olja 1 1/2 dl tunnskivad purjolök 1/2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 benfria griskotletter
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1/2 msk smör + 1/2 msk olja
  • 1 1/2 dl tunnskivad purjolök
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 burk (400 g)
  • tomatpolpa eller krossade tomater
  • 1/2 dl vispgrädde
  • salt, strösocker och vitpeppar

Gör så här

1
1. Banka ut kotletterna tunna mellan två lager plastfolie. Dela fetaosten i fyra längder och lägg en del på varje köttskiva. Strö på peppar och rulla ihop. Fäst med snöre eller tandstickor. Bryn rulladerna runt om i smör och olja i en stekpanna. Ta upp dem.

2
2. Fräs purjon blank i olja i en liten traktörpanna. Häll i tomat och koka upp. Rör ner grädde och smaka av med salt, socker och peppar.

3
3. Lägg rulladerna i såsen och sjud dem färdiga under lock

4
8–10 minuter. Servera med såsen, kokta eller stekta potatisar och blomkålsbuketter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top