RECEPT FRÅN IK

Fyllda laxbörsar på spenat- och purjolöksbädd

Spenat och purjolök förhöjer smaken i de goda laxbörsarna.

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st laxbitar à 200 gr
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Spenat- och purjolöksbädd

  • 400 g färsk spenat
  • 1 st purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 150 g haricots verts
  • Fyllning

  • 170 g kräftstjärtar avrunna
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk finhackad basilika
  • Garnering

  • kräftstjärtar
  • Servering

  • rostad färskpotatis och gräddfilssås

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Ansa spenaten. Skölj och strimla purjolöken. Hetta upp matfettet. Fräs lök och spenat utan att det tar färg. Salta. Ansa haricots vertsen och koka i lättsaltat vatten. Låt rinna av.

3

Fördela ingredienserna i en smord eldfast form.

4

Låt kräftstjärtarna rinna av. Ta undan några kräftstjärtar och grovhacka resterande mängd. Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda ost, kräftstjärtar, crème fraiche och basilika.

5

Putsa laxbitarna. Skär en ficka i laxbitens sida. Peta in fyllningen i fickan. Salta och peppra runt om.

6

Lägg laxen på spenatbädden. Baka strax under ugnens mitt i ca 15 minuter.

7

Ta ut och garnera med resterande mängd kräftstjärtar samt dill och lite citronrasp. Servera med rostad färskpotatis och lite gräddfilssås.