Fyllda kalvrullader i gräddsås med Calvados

Du behöver 80 g gul lök finhackad som bryns äpple i klyftor, bryns kalvinnanlår à 80 gram, 8 skivor smör 0.33 st kalvfond 0.67 st...


4 portioner

Du behöver

  • 80 g gul lök finhackad som bryns
  • äpple i klyftor, bryns
  • kalvinnanlår à 80 gram, 8 skivor
  • smör
  • 0.33 st kalvfond
  • 0.67 st vatten

Sås

3 dl köttsky
4 dl vispgrädde
2 msk svartvinbärsgelé
1 tsk soja
4.5 msk majsenaredning för brun sås
1.5 msk calvados

Tillbehör:

gurka inlagd
rårörda lingon
potatis pressad

Gör så här

1
Fördela lök och äpplen över köttskivorna. Rulla ihop och fäst rulladerna med tandpetare. Bryn köttet runtom i cirka 2 minuter.

2
Bräsera rulladerna i kalvfond och vatten i cirka 15 minuter. Ta upp rulladerna. Koka upp skyn, grädden, gelén och sojan. Red av med majsenan som vispas ner direkt i såsen. Smaka av med calvados. Låt koka ett par minuter. Lägg i rulladerna och värm dem försiktigt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top