RECEPT FRÅN IK

Fyllda kalvrullader i gräddsås med Calvados

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 80 g gul lök finhackad som bryns
  • äpple i klyftor, bryns
  • kalvinnanlår à 80 gram, 8 skivor
  • smör
  • 0.33 st kalvfond
  • 0.67 st vatten
  • Sås

  • 3 dl köttsky
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 1 tsk soja
  • 4.5 msk majsenaredning för brun sås
  • 1.5 msk calvados
  • Tillbehör:

  • gurka inlagd
  • rårörda lingon
  • potatis pressad

Gör så här

1
Fördela lök och äpplen över köttskivorna. Rulla ihop och fäst rulladerna med tandpetare. Bryn köttet runtom i cirka 2 minuter.
2
Bräsera rulladerna i kalvfond och vatten i cirka 15 minuter. Ta upp rulladerna. Koka upp skyn, grädden, gelén och sojan. Red av med majsenan som vispas ner direkt i såsen. Smaka av med calvados. Låt koka ett par minuter. Lägg i rulladerna och värm dem försiktigt.


Recept // Fler nötköttrecept