Fyllda bröd

Du behöver 2 st bröd 5 dl mjölk 50 g jäst 75 g smör eller margarin 2 tsk salt 2 msk honung 13 dl vetemjöl...


2 portioner

Du behöver

  • 2 st bröd
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 13 dl vetemjöl

Fyllning:

200 g skinka eller 2 pkt bacon
3 st tomater
3 dl ost riven lagrad
0.5 dl örtkrydda timjan, rosmarin och persilja
oliver finhackade
gourmetsalt

Gör så här

Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör tills jästen är löst. Smält matfettet och häll i det. Tillsätt salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk på varm och dragfri plats i cirka 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en 1/2 cm tunn kaka. Fördela skinka eller bacon över degplattorna. Skiva tomaterna och lägg över skinkan. Strö över riven ost, hackade örter och ev. oliver. Rulla samman båda plattorna som en rulltårta. Lägg dem på smord eller papprad plåt. Låt bröden jäsa övertäckta i cirka 20 minuter på varm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader. Snitta lite i bröden och strö över lite gourmetsalt. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 250 grader under cirka 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda vidare i cirka 25 minuter. Låt bröden svalna under bakduk. Bröden kan ätas varma eller kalla.


Kommentar:
Tips!
Du kan göra bröden helt klara och slå in dem i några kökshanddukar. De blir bäst om du bakar dem samma dag de ska ätas. Men de går bra att frysa även om de mister lite av sin smak och spänst. Du kan naturligtvis fylla bröden med vad du vill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top