Du behöver
- 2 st squash
- 300 g nötfärs
- olivolja
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 tsk paprikapulver
- 1 dl kokt ris
- salt och svartpeppar
Tomatsås
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta finhackad
olivolja
1 burk körsbärstomater
salt och svartpeppar
1 kruka basilika
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Dela squashen på mitten, gröp ur innehållet med en sked och finhacka det.
Hetta upp en stekpanna med ett par matskedar olivolja och fräs färsen tills den fått färg och är genomstekt. Tillsätt squashhacket, vitlök, paprikapulver och kokt ris, och fräs under omrörning i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tomatsås Fräs under tiden lök och vitlök till tomatsåsen i en kastrull, löken ska bli blank men inte ta färg. Tillsätt tomater och smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilikan och tillsätt hälften. På med lock och låt såsen puttra i 10 minuter.
Skeda ut hälften av tomatsåsen i botten av en ugnsform och lägg ut den urgröpta squashen, fyll med nötfärsblandningen. Skeda ut resten av tomatsåsen runt om och lite ovanpå. Ställ in i mitten av ugnen och gratinera i 20 minuter.
Servera med en god sallad och vinägrett.
Fylld, gratinerad squash är en god idé, och färsen kan bytas ut mot finhackad svamp om man vill göra rätten vegetarisk.