RECEPT FRÅN IK

Fylld squash med tomatsås

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st squash
  • 300 g nötfärs
  • olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl kokt ris
  • salt och svartpeppar
  • Tomatsås

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • olivolja
  • 1 burk körsbärstomater
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka basilika

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Dela squashen på mitten, gröp ur innehållet med en sked och finhacka det.

2

Hetta upp en stekpanna med ett par matskedar olivolja och fräs färsen tills den fått färg och är genomstekt. Tillsätt squashhacket, vitlök, paprika­pulver och kokt ris, och fräs under omrörning i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Tomatsås Fräs under tiden lök och vitlök till tomatsåsen i en kastrull, löken ska bli blank men inte ta färg. Tillsätt tomater och smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilikan och tillsätt hälften. På med lock och låt såsen puttra i 10 minuter.

4

Skeda ut hälften av tomatsåsen i botten av en ugnsform och lägg ut den urgröpta squashen, fyll med nötfärsblandningen. Skeda ut resten av tomatsåsen runt om och lite ovanpå. Ställ in i mitten av ugnen och gratinera i 20 minuter.

5

Servera med en god sallad och vinägrett.


Kommentar:
Fylld, gratinerad squash är en god idé, och färsen kan bytas ut mot finhackad svamp om man vill göra rätten vegetarisk.

Recept