Fylld paprika med chorizo

Du behöver 4 st paprikor 1 st gul lök 250 g skogschampinjoner 2 msk olivolja 250 g färsk chorizokorv 2 st tomater 2 msk hackad...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st paprikor
  • 1 st gul lök
  • 250 g skogschampinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 250 g färsk chorizokorv
  • 2 st tomater
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 125 g mozzarella

Till garnering

bladpersilja

Till servering

kokt ris eller matvete

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Halvera paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg halvorna i en ugnsform med snittytan uppåt. Tillaga dem i mitten av ugnen i 15–20 minuter, medan fyllningen görs i ordning.

2

Skala och hacka löken. Tärna svampen. Dra skinnet av korven och klipp innanmätet i mindre bitar.

3

Lägg svampen i en kall stekpanna och sätt på högsta värme. Stek under omrörning tills det mesta av vätskan är borta. Tillsätt olja, lök och chorizo, dra ner värmen till medel och bryn i cirka 7 minuter under omrörning. Hacka med stekspaden i chorizobitarna så att de smular sig i mindre bitar. Tärna tomaterna och rör ner dem tillsammans med hackad persilja. Fortsätt steka ytterligare någon minut.

4

Ta ut paprikorna ur ugnen och höj ugnsvärmen till 250 grader. Häll av eventuell vätska i paprikahalvorna och fyll dem sedan med blandningen. Grovriv mozzarellan och strö över paprikorna.

5

Gratinera paprikorna i 10–15 minuter, tills osten fått fin färg. Garnera med hackad persilja. Servera med kokt ris eller matvete.


Kommentar:
Vad passar bättre som fyllning än paprikakryddad chorizo? Med svamp och mozzarella blir den uppdaterade varianten av fylld paprika en riktig hit.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top