Du behöver
- 4 st paprikor
- 1 st gul lök
- 250 g skogschampinjoner
- 2 msk olivolja
- 250 g färsk chorizokorv
- 2 st tomater
- 2 msk hackad bladpersilja
- 125 g mozzarella
Till garnering
bladpersilja
Till servering
kokt ris eller matvete
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg halvorna i en ugnsform med snittytan uppåt. Tillaga dem i mitten av ugnen i 15–20 minuter, medan fyllningen görs i ordning.
Skala och hacka löken. Tärna svampen. Dra skinnet av korven och klipp innanmätet i mindre bitar.
Lägg svampen i en kall stekpanna och sätt på högsta värme. Stek under omrörning tills det mesta av vätskan är borta. Tillsätt olja, lök och chorizo, dra ner värmen till medel och bryn i cirka 7 minuter under omrörning. Hacka med stekspaden i chorizobitarna så att de smular sig i mindre bitar. Tärna tomaterna och rör ner dem tillsammans med hackad persilja. Fortsätt steka ytterligare någon minut.
Ta ut paprikorna ur ugnen och höj ugnsvärmen till 250 grader. Häll av eventuell vätska i paprikahalvorna och fyll dem sedan med blandningen. Grovriv mozzarellan och strö över paprikorna.
Gratinera paprikorna i 10–15 minuter, tills osten fått fin färg. Garnera med hackad persilja. Servera med kokt ris eller matvete.
Vad passar bättre som fyllning än paprikakryddad chorizo? Med svamp och mozzarella blir den uppdaterade varianten av fylld paprika en riktig hit.