Fylld laxfilé med bönsallad

Du behöver 100 g fetaost 1 dl svarta oliver 200 g färskost med smak av örter och vitlök salt nymalen svartpeppar 500 g laxfilé skuren...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
  • 200 g färskost med smak av örter och vitlök
  • salt nymalen svartpeppar
  • 500 g laxfilé skuren i 4 bitar
  • olivolja
  • 1 st burk cannellinibönor (400 g)
  • 1 st gurka liten
  • 2 st avokado
  • 1 st lime
  • 1 näve basilikablad strimlade

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Smula fetaosten och grovhacka oliverna och blanda med färskosten. Smaka av med lite salt och peppar. Skär en ficka på längden i varje laxfilé och fyll med färskostblandningen. Lägg de fyllda laxbitarna i en ugnsfast form med lite olivolja i botten och stek i cirka 15 minuter i ugnen.

2
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala gurkan, dela den på längden, kärna ur den med en sked och tärna. Dela avokadon, gröp ur köttet och tärna det med. Lägg bönor, gurka och avokado i en skål, pressa över saften av limen, strimlad basilika, 1 msk olivolja samt lite salt och peppar. Blanda och servera till den fyllda laxen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top