Fylld kycklingfilé med bacon

Du behöver 4 st kycklingbröstfiléer portionsstora 100 g mellanlagrad hårdost 8 skiva bacon 1 st ägg 1.5 dl ströbröd 0.5 dl finriven parmesanost salt och...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingbröstfiléer portionsstora
  • 100 g mellanlagrad hårdost
  • 8 skiva bacon
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl finriven parmesanost
  • salt och peppar
  • smör till stekning

Gör så här

1

Snitta en ficka längs sidan av varje kycklingbröst, utan att skära helt igenom. Dela osten i fyra stavar, stoppa in en stav i vardera bröst. Linda varje kycklingbit noga med två baconskivor så att bröstet stängs, annars rinner osten ut när man steker.

2

Doppa brösten i ett uppvispat ägg och vänd sedan i ströbröd blandat med riven parmesan. Salta och peppra. Tänk på att inte salta för mycket, sälta finns i både ­osten och baconet.

3

Bryn filéerna runtom i smör på medelvärme tills de fått fin färg. Efterstek antingen i ugnen (150 grader) eller i stekpannan under lock på svag värme i 15–25 minuter. Stick i köttet för att kolla att köttsaften är klar.

4

Tips: Receptet kan med lätthet halveras.


Kommentar:
Den här rätten brukar Karin i Nynäshamn laga när hon vill göra det lite extra festligt, både till vardags och till helg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top