Du behöver
- 4 st kycklingbröstfiléer portionsstora
- 100 g mellanlagrad hårdost
- 8 skiva bacon
- 1 st ägg
- 1.5 dl ströbröd
- 0.5 dl finriven parmesanost
- salt och peppar
- smör till stekning
Gör så här
Snitta en ficka längs sidan av varje kycklingbröst, utan att skära helt igenom. Dela osten i fyra stavar, stoppa in en stav i vardera bröst. Linda varje kycklingbit noga med två baconskivor så att bröstet stängs, annars rinner osten ut när man steker.
Doppa brösten i ett uppvispat ägg och vänd sedan i ströbröd blandat med riven parmesan. Salta och peppra. Tänk på att inte salta för mycket, sälta finns i både osten och baconet.
Bryn filéerna runtom i smör på medelvärme tills de fått fin färg. Efterstek antingen i ugnen (150 grader) eller i stekpannan under lock på svag värme i 15–25 minuter. Stick i köttet för att kolla att köttsaften är klar.
Tips: Receptet kan med lätthet halveras.
Den här rätten brukar Karin i Nynäshamn laga när hon vill göra det lite extra festligt, både till vardags och till helg.