Fylld kalvrulad

Du behöver 1 bitar kalvbringa drygt 2 kg, putsad 1 st citron 1 tsk salt 2 krm vitpeppar finmalen 2 msk salvia finstrimlad färsk 2...


8 portioner

Du behöver

  • 1 bitar kalvbringa drygt 2 kg, putsad
  • 1 st citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar finmalen
  • 2 msk salvia finstrimlad färsk
  • 2 st lagerblad
  • 200 g tonfisk i vatten, avrunnen och mosad
  • 8 st sardeller finhackade
  • 2 msk minikapris
  • bomullssnöre 3-4 meter krympt
  • aluminiumfolie
  • 50 g smält smör

Till uppläggning:

ruccolasallad eller mangoldsallad, välsköljd, avrunnen

Gör så här

1
Finriv citronen. Dela frukten och gnid köttytorna med de saftiga halvorna. Strö citronrivet på den sida som ska rullas inåt. Fördela också salt, peppar, salvia, finsmulat lagerblad, tonfisk, sardeller och kapris över samma yta.

2
Rulla samman steken från långsida till långsida, så tätt som möjligt. Knyt fast ett snöre i rullens ena ände och vira det runt rullen i spiral, med 4–5 centimeters mellanrum. Fäst i andra änden.

3
Salta och peppra köttets utsida och rulla in det hela i dubbla lager alfolie. Lägg i långpanna och baka i nedre delen av 200 grader varm ugn 2 timmar.

4
Ta ut och befria köttet från folien. Sätt ugnen på 225 grader grill. Pensla köttet med smör och låt det ta snygg färg i ugnen, cirka 10 minuter.

5
Låt svalna lite (eller helt) under folie innan snöret klipps bort och köttet skivas upp, knappt centimetertjockt. Lägg upp på salladsbädd.


Kommentar:
Kalvbringa är en beställningsvara, säg till i förväg i affären. Be dem också putsa bort de grövsta hinnorna (där försvinner ett par hekto).

Tips!
Ersätt kalvbringan med benfri kalvstek som skärs ett par centimeter tjock i ett stycke, som om man rullade ut en rulltårta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top