Fullkornspenne med färskostsås och kassler

Du behöver penne (140 g) fullkorn kassler ca 150 g vinmarinerad 1 st purjolök liten 1 tsk rapsolja 62.5 g färskost helst lightvariant fett %...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • penne (140 g) fullkorn
  • kassler ca 150 g vinmarinerad
  • 1 st purjolök liten
  • 1 tsk rapsolja
  • 62.5 g färskost helst lightvariant
  • fett %
  • persilja

Att servera till

sallad hyvlad vitkål och krossad ananas
knäckebröd

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Skär under tiden kasslern i strimlor. Ansa, skölj och skiva purjon.

3
Fräs purjon mjuk i oljan. Blanda ner den strimlade kasslern. Tillsätt färskosten och låt den smälta.

4
Blanda till sist ner den nykokta pastan. Dekorera med persiljekvistar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top