Fruktspett med jordgubbsgrädde

Du behöver 0.5 st honungsmelon 3 st kiwi 3 st mango 40 st vindruvor blå 40 st jordgubbar citronmeliss 20 st grillpinnar Jordgubbsgrädde: 1.5 dl...


20 portioner

Du behöver

  • 0.5 st honungsmelon
  • 3 st kiwi
  • 3 st mango
  • 40 st vindruvor blå
  • 40 st jordgubbar
  • citronmeliss
  • 20 st grillpinnar

Jordgubbsgrädde:

1.5 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 dl socker
2 st lime
500 g jordgubbar frysta

Gör så här

1
Skala melon, kiwi och mango och skär i mindre bitar. Skölj vindruvorna och snoppa jordgubbarna. Trä frukterna på spetten och avsluta med citronmeliss.

2
Vispa grädden lätt. Den ska vara ganska lös. Blanda vatten och socker med pressad lime. Rör tills sockret löst sig. Mixa de halvtinade jordgubbarna. Häll i sockerlagen och mixa med jordgubbarna några sekunder. Tillsätt den lättvispade grädden. Smaka av med mer socker om det behövs.


Kommentar:
Hus och Hem har dukat upp för en härlig sommarbuffé ute i det gröna. (Klicka på länkarna nedan för övriga recept)
Maten är lätt att förbereda och räcker till åtta till tio personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top