Du behöver
Maränger
3 st äggvitor
1 dl strösocker
1 dl florsocker
Fruktsallad
1 st ananas
1 st mango
2 st passionsfrukter
1 st vaniljstång
2 msk florsocker
2-3 msk mörk rom
Till servering
1 l vaniljglass
2 dl vispgrädde vispad
50 g rostade kokosflagor
Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa vitorna till hårt skum med elvisp i en rostfri bunke.
Tillsätt strösockret och vispa tills marängsmeten är glansig och fluffig.
Sikta ner florsockret och vänd ner det i smeten med en slickepott.
Spritsa eller klicka ut cirka 40 maränger på papprad plåt.
Grädda i 1 timme, i mitten av ugnen. Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar i eftervärme i 1 timme.
Skala och skär ananas och mango i mindre bitar, lägg i en skål. Dela passionsfrukterna och skeda ner. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna. Tillsätt florsocker och rom, blanda.
Varva maränger med glass, vispad grädde och fruktsallad. Toppa med rostade kokosflagor.
Tips: Förenkla och variera genom att använda bitar av god mjuk kaka i botten av glasen istället för maränger. Varva med fruktsallad, glass och grädde.
Fruktsalladen får lite extra skjuts av en slurk rom, men den kan uteslutas för den som så önskar.