Fruktmousse med kaksmulor och hallonsås

Du behöver 3.5 st gelatinblad 3 st äggulor 1.5 dl strösocker 3 st äggvitor hårt vispade 3 dl vispgrädde hårt vispad 1 dl puré t...


6 portioner

Du behöver

  • 3.5 st gelatinblad
  • 3 st äggulor
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 st äggvitor hårt vispade
  • 3 dl vispgrädde hårt vispad
  • 1 dl puré t ex krossade blåbär
  • 200 g frysta hallon tinade och passerade
  • 1 dl florsocker

Gör så här

Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa ägg-gulor och socker poröst. Vänd ner äggvitor och grädde i smeten. Krama ur gelatinbladen och smält dem i mikron i 15 sekunder. Blanda gelatinbladen i fruktpurén och vänd ner i gräddblandningen. Blanda hallon och florsocker. Fördela kaksmulor i botten på glas. Fördela moussen över smulorna och toppa med hallonsåsen. Garnera eventuellt med färsk frukt.


Kommentar:
Servera med grovt krossade kaksmulor. Länken till receptet nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top