Fruktigt bröd

Du behöver 2 dl vetemjöl 2 dl rågmjöl 1 dl dinkelmjöl fullkorn 0.5 dl havregryn eller dinkelflingor 1.5 tsk bikarbonat 1.5 tsk bakpulver 0.5 msk...

Tillagningstid: 75 minuter
1 portion

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 0.5 dl havregryn eller dinkelflingor
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 msk salt
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 15 st aprikoser torkade, delade
  • 1 dl torkade tranbär
  • 3.5 msk valnötskärnor grovhackade
  • 1 dl hasselnötskärnor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna eller brödform (19 x 28 centimeter) med bakplåtspapper.

2
Blanda vetemjöl, rågmjöl, dinkelmjöl och havregryn i en bunke.

3
Blanda i bikarbonat, bakpulver och salt.

4
Tillsätt fil och sirap. Blanda allt till en jämn smet, använd gärna elvisp. Vänd ner aprikoser, tranbär, valnötter och hasselnötter.

5
Häll och bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 50–60 minuter eller tills brödet är klart, känn med provsticka.

6
Ta ut och låt vila cirka 5 minuter. Stjälp upp på ett galler, ta bort bakplåtspapperet och låt brödet svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top