Läsar-recept

Frukostfrallor med frön

Du behöver 2 dl havregryn 1 dl rågkross 1 dl vetekross 1 dl linfrö 7 dl vatten + 1/2 dl vatten 50 g jäst 3...

Tillagningstid: 120 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl linfrö
  • 7 dl vatten + 1/2 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 3 dl filmjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl sirap
  • 14 dl rågsikt
  • 2 tsk salt

Gör så här

1
Koka en gröt av havregryn, rågkross, vetekross, linfrö och 7 dl vatten. Låt gröten svalna.

2
Smula jästen i 1/2 dl ljummet vatten och blanda i den avsvalnade gröten. Blanda i filmjölk, rapsolja, sirap och slutligen rågsikt och salt till en lös deg. Låt jäsa övertäckt cirka 40 minuter.

3
Sätt ugnen på 225 grader.Knåda degen försiktigt på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Baka ut dem till rullar. Platta till rullarna och skär ut i ett sicksackmönster till trekanter. Det blir cirka 15 frallor av varje rulle. Placera bröden på papprad plåt och låt jäsa cirka 20 minuter.

4
Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Ställ gärna en rostfri behållare med vatten i botten av ugnen eller spreja med en blomspruta in i ugnen för att få en fin skorpa. För extra fin färg, höj plåten till övre delen av ugnen de sista tre minuterna. Brödet går att frysa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top