Du behöver
- 150 g digestivekex
- 75 g smält smör
- 250 g hallon färska eller frysta och tinade
- 300 g cream cheese
- 2 dl turkisk yoghurt eller tjock rysk yoghurt
- 2 dl kondenserad mjölk 3 dl om kakan önskas sötare
Garnering
hallonpulver
125 g hallon
eventuellt myntakvistar eller citronmellis
Ugn: 175°
Gör så här
Finfördela kexen till smulor i matberedare monterad med kniv. Häll i smöret och mixa ihop. Tryck ut kexmassan i en springform, ca 20 cm i diameter. Ställ kallt ca 20 minuter.
Värm ugnen till 175 grader. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.
Mixa hallonen och passera dem genom en finmaskig sil till en puré. Kasta kärnorna.
Vispa creamcheesen slät i en bunke. Tillsätt yoghurten och vispa ihop. Tillsätt mjölken, ta den större mängden för sötare smak, vispa ihop. Blanda i hallonpurén, vispa till en slät massa.
Häll fyllningen i pajen, täck med plastfolie och frys i 5–6 timmar eller över natten.
Garnering: Garnera pajen med siktat hallonpulver och färska hallon. Toppa ev med mynta eller citronmeliss.